AMBIT als antwoord op wijkgericht werken

In een Adaptive Mentalization Based Integrative Treatment (AMBIT) kunnen gz-behandelaars systematisch samenwerken met gemeenten, huisartsen en andere netwerkpartners. Mentaliseren staat centraal en de therapie richt zich niet alleen op de patiënt en zijn symptomen, maar ook op diens leefomgeving.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

EPA-Persoonlijkheidsstoornissen

AMBIT is een doorontwikkeling van F-ACT Persoonlijkheidsstoornissen; richting meer wijkgericht werken, zonder verlies van specialistische kennis en expertise. Er wordt gebruik gemaakt van een op mentaliseren gebaseerde werkwijze, ontwikkeld door het Anna Freud Center in Londen.1,2,3 De behandeling was oorspronkelijk bedoeld voor moeilijk bereikbare jongeren met ernstige en complexe problemen, waaronder ook psychische problemen. Maar de interventie blijkt net zo geschikt voor de behandeling van moeilijk bereikbare volwassenen met ernstige psychische problemen (EPA-patiënten). Net als de oorspronkelijke jonge doelgroep van AMBIT zijn veel EPA-patiënten ernstig gedesillusioneerd geraakt in de hulpverlening en maken onvoldoende gebruik

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.