Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Op zoek naar Saskia

Premium

Moeder Saskia heeft waarschijnlijk een depressie, maar wil vooralsnog niet behandeld worden. Tijdens een vorige ruzie met haar man Gerard liep de spanning zo hoog op, dat Saskia in het holst van de nacht de benen had genomen. Gerard had ook toen de crisistelefoon gebeld, vreselijk bang dat zijn vrouw zelfmoord zou plegen. Gelukkig had Saskia zichzelf niets aangedaan. Die week hadden we afgesproken dat ze bij oplopende spanning een time-out van een halfuur zouden nemen.

Als Gerard bezorgd is, kan hij Saskia een sms sturen; over dat hij graag wil dat ze weer terugkomt zodat ze het samen kunnen oplossen en dat hij dertig minuten wacht met het nemen van de volgende stap. Nu vertelt hij me: ‘Ze is op de scooter en zei dat ze het niet langer meer aankan. Ik heb haar geprobeerd te bellen, maar haar telefoon ligt nog hier. En ze is nu al langer dan een halfuur weg.’ Gerard is in paniek. Ik vind de situatie ook alarmerend. Ik vraag hem waar Saskia naartoe kan zijn gegaan. ‘Overal! Ik weet het niet!’, antwoordt hij. ‘Waar ging ze eerder naartoe voor een time-out?’ Na even brainstormen komen we tot de volgende opties: Saskia’s atelier en de moestuin. Gerard geeft aan dat hij daar nu geen polshoogte kan nemen.

Timo heeft buikgriep en moet voortdurend overgeven en Gerard verwacht dat de ruzie met Saskia alleen maar zal escaleren als hij haar zou aantreffen. We spreken af dat ik met de achterwacht overleg of we de politie zullen inschakelen om Saskia op te sporen. Gerard en ik zullen contact houden.

Na groen licht van de achterwacht bespreek ik met Gerard hoe hij de politie op de hoogte zal brengen. Algauw belt Gerard mij met trillende stem ‘Ze vroegen naar de scooter, maar ik weet het niet meer.’. Gerard kan niet meer helder nadenken. ‘Ik kom naar je toe, Gerard. Dan zoeken we het samen uit’. ‘Ok…’ stamelt hij. Wanneer ik bij hem aanbel, doet een agent open: ‘U bent van de hulpverlening?’ Ik knik en

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in