Ramón Lindauer: ‘Sinds gemeentes verantwoordelijk zijn voor de jeugdzorg zijn kinderen en jongeren er alleen maar op achteruit gegaan’

Jaarlijks zijn in ons land ruim 100.000 kinderen het slachtoffer van geweld, seksueel misbruik of verwaarlozing. Van hen ontwikkelt gemiddeld een op de zes een posttraumatische stressstoornis (PTSS) of andere psychische aandoening.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-017-0045-9/MediaObjects/41480_2017_45_Fig1_HTML.jpg

In de Bascule, het academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam, zoekt AMC-hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie Ramón Lindauer naar adequate behandelingen voor deze kinderen.

Het eerste dat opvalt in de werkkamer van Ramón Lindauer is de grote plank met kinderspeelgoed. We zijn weliswaar op bezoek bij een wetenschapper, een hoogleraar die in mei van dit jaar zijn oratie hield, maar duidelijk is dat op deze kamer ook een bevlogen behandelaar zetelt, iemand voor wie onderzoek naar effectieve behandelingen voor kinderen met psychische problemen ondenkbaar is zonder direct contact met die kinderen.

Hij glimlacht. ‘Dit is inderdaad niet de werkkamer

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.