Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

gesignaleerd – nieuwtjes en wetenswaardigheden

De 'tweede coming out' van Alex Klaasen | Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg? | Oefenen met CGT bij kinderen | Help de psycholoog verzuipt!

De ’tweede coming out’ van Alex Klaasen

Wil je een avond heerlijk entertainment, waarbij je tegelijkertijd aan het denken wordt gezet over de zoektocht naar identiteit, ga dan naar de Alex Klaasen Revue, Showponies2. De show is prachtig vormgegeven en hierin werkt Alex Klaasen op humoristische en persoonlijke wijze uiteenlopende thema’s uit, zoals de seksuele ontdekkingstocht, de angst voor afwijking van de heteroseksuele norm, schaamte om uit de kast te komen, de tijdelijke bevrijding en vervolgens de zoektocht naar je plek in de samenleving. Hoe kun je jezelf zijn zonder je te hoeven bewijzen met een perfecte leefstijl en uiterlijk vertoon?

Deze voorstelling ontroert, omdat Klaasen zijn boodschap op een liefdevolle wijze uitwerkt. In het programmaboekje verwijst regisseur Gijs de Lange naar het boek ‘he Velvet Rage van de Amerikaanse psychiater Alan Downs, die inzichtelijk maakt hoe het komt dat de homoseksuele medemens zoveel vaker ongelukkig is, en hij beschrijft de fasen van overweldiging door schaamte, het compenseren en vervolgens het cultiveren van de authenticiteit. Waar kunnen mensen in Nederland terecht wanneer ze worstelen met hun seksuele identiteit? Wanneer sprake is van genderdysforie kunnen ze terecht bij Transgender poliklinieken. Maar is er ook specifieke hulpverlening voor de lesbische, homoseksuele, biseksuele, aseksuele en panseksuele medemens?

Op de website www.​rozehulpverlenin​g.​nl staat een overzicht van psychosociale hulpverleners en instanties die affiniteit en ervaring hebben met de behandeling van cliënten die worstelen met LHBT-gevoelens. Deze hulpverleners staan nadrukkelijk positief tegenover roze leefstijlen en kunnen gericht helpen bij psychische

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in