Arnoud Arntz: ‘De GZ-opleiding moet een academische opleiding zijn en blijven’

Er gaapt een kloof tussen de wereld van het wetenschappelijke onderzoek naar psychische stoornissen en de behandelpraktijk. Dat vindt het Convent van Hoogleraren Klinische Psychologie. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de gz-psycholoog pleit voorzitter Arnoud Arntz voor integratie van de GZ-opleiding met de master Klinische Psychologie.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Waarom dit pleidooi?

‘In onze ogen is er op dit moment binnen de Klinische Psychologie sprake van twee samenhangende problemen. Aan de ene kant is het voor wetenschappers die ook een klinische ambitie hebben, – die patiënten willen behandelen en in die context onderzoek willen doen -, lastig om een BIG-registratie te halen. Daarvoor moet je namelijk eerst een opleiding volgen om een aanstelling in een ggz-instelling te kunnen krijgen, maar instellingen staan niet te trappelen om een van hun schaarse opleidingsplekken in te leveren, terwijl ze al een wachtlijst hebben. Daar komt bij dat ook universiteiten die ambitie van

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.