Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boeken etc.

boeken en kopje koffie

gesignaleerd

Handboek psychiatrie in de laatste levensfase

Dit handboek brengt wetenschappelijke kennis en klinische ervaring samen. In deel 1 wordt de dood vanuit medisch, psychologisch, sociologisch, religieus-spiritueel, ethisch en juridisch perspectief besproken. In deel 2 worden de psychische aandoeningen in de laatste levensfase beschreven. Deel 3 is geheel gewijd aan de palliatieve psychiatrische en curatieve zorg. In deel 4 is er aandacht voor verschillende aspecten van doodswensen, waaronder suïcidaliteit en euthanasieverzoeken.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-022-0888-6/MediaObjects/41480_2022_888_Fig1_HTML.jpg
Marijnissen, R., Chambaere, K. & Oude Voshaar, R. (2022) Handboek psychiatrie in de laatste levensfase. Boom uitgevers: Amsterdam.

Het lichaam en psychisch functioneren

Dit boek helpt behandelaren om volwaardige en volledige patiëntenzorg te bieden, met aandacht voor de hele mens en vanuit geïntegreerde kennis over de rol van het lichaam bij psychische problemen. In het boek komt een grote variëteit aan onderwerpen aan de orde, waaronder verschillende psycho-biologische modellen, de rol van lichamelijkheid in de verschillende levensfasen en de rol van het lichaam bij specifieke psychiatrische ziektebeelden.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-022-0888-6/MediaObjects/41480_2022_888_Fig2_HTML.jpg
Eurelings-Bontekoe, L., Kooiman, K. & Lub-Moss, M. (red. 2022). Het lichaam en psychisch functioneren. Theorie, onderzoek en klinische toepassing. Bohn Stafleu van Loghum: Houten.

Handboek voor gz-psychologen

Het werkveld van de gz-psycholoog heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld, daarom is het tijd voor een vernieuwde uitgave van Handboek voor gz-psychologen, een die naadloos aansluit op het curriculum van de gz-opleidingen. In deze nieuwe editie van dit standaardwerk legt de redactie de nadruk op competenties die de basis vormen voor het handelen en de identiteit

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in