Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Casus | Behandeling van een jongere met een gameverslaving

Tienermeisje zittend op de bank aan het gamen
© Confidence / Stock.adobe.com

Als de twaalfjarige Lola voor het eerst de praktijk van de MDFT-therapeut binnenstapt, gaat ze tussen haar gescheiden ouders zitten. Moeder en vader maken zich grote zorgen over hun (adoptie)dochter. Volgens hen maakt Lola zichzelf, haar toekomst en het gezin kapot door eindeloos online te gamen.

Door: Philip Nielsen & Henk Rigter

Moeder Farah vindt dat Lola ‘trekken vertoont van een junkie’. Als ze niet tegengehouden wordt, eindigt ze volgens haar ‘in de goot’. Wat vader Mammad zorgen baart, is de moeite die Lola heeft om relaties aan te gaan. Ze lijkt in sociale vaardigheden en gedrag volgens hem op ‘een primitief dier’. Ze wordt zelden uitgenodigd bij een vriendinnetje thuis. Hoewel ze intelligent is, doet ze het slecht op school, met kelderende rapportcijfers. Ze heeft het met diverse leraren aan de stok. Haar ouders – moeder Farah, een advocaat; en vader Mammad, een zakenman – wonen op loopafstand van elkaar. De helft van de tijd brengt Lola bij moeder door, de andere helft bij vader.
Aanleiding voor het volgen van therapie was een gewelddadig incident bij moeder thuis. Farah had Lola ervan beschuldigd haar creditkaart gestolen te hebben om gamebenodigdheden te kopen. Volgens Farah was Lola daarop in ‘een monster’ veranderd en had ze haar moeder in het gezicht geslagen en op de borst gestompt. Farah was bang en sloot zich op in de badkamer, waar ze Mammad belde die meteen kwam om iedereen te kalmeren. De ouders besloten dat het genoeg was; ze
Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in