Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Down Under: waar of niet waar?

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-019-0051-1/MediaObjects/41480_2019_51_Fig1_HTML.jpgHet was weer zo’n dag, al mijn cliënten worstelen met seksueel misbruik. De zestienjarige Kyra werd verliefd op een oudere man die haar geleidelijk aan volledig afhankelijk maakte. Zijn overweldigende aandacht voelde als een warm bad. Duizend sms’jes, tientallen telefoontjes op een dag, hij wilde alles van haar weten. Na verloop van tijd veranderde aandacht in controle en werd hij agressief. Als ze in opstand kwam, bond hij haar vast met duct tape en verkrachtte hij haar. Na een jaar verloor hij zijn interesse in haar en ze was ontroostbaar. Maanden later ontmoette ze toevallig een meisje dat ook een relatie met deze man had gehad, zij had precies hetzelfde meegemaakt. Dat was een grote schok geweest voor mijn cliënte en daarna begonnen haar nachtmerries.

De vijftienjarige Stacey worstelt met verwarrende gevoelens van loyaliteit. Ze is gedurende twee jaar misbruikt door haar stiefvader. Als ze het op school vertelt, worden haar moeder en stiefvader opgepakt door de politie. Na drie maanden wordt ze herenigd met haar moeder, die aanvankelijk werd verdacht van betrokkenheid. De stiefvader is bij vrijlating verhuisd en nu zijn ze in afwachting van de rechtszaak. Ze mogen geen contact meer hebben met de stiefvader. Stacey voelt zich somber, verdrietig en heeft flashbacks.

We verwerken haar nare herinneringen met EMDR en ze realiseert zich dat het niet haar schuld was, ook al droeg ze misschien sexy kleding. Ze voelt zich wel beter, maar is nog steeds verdrietig. Ze vertelt dat haar zus en

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in