Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwtjes en wetenswaardigheden

Vintage headphones on old wooden table - retro music concept Marketing DMS (2015) Publikationsname / Publikationsnummer / E-Tag TT.MM.JJJJ (optional) Usage: Journal Inside 41480_010_005 (20180919)
Premium
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-018-0157-x/MediaObjects/41480_2018_157_Fig1_HTML.jpg

Podcast ‘Where should we begin’

Our original series takes you into the antechamber of intimate moments. Here, we learn, explore, and experience alongside the couples who have been gracious enough to let us in.’

Hiermee wordt de podcast Where should we begin? geïntroduceerd, waarin je schaamteloos mag meeluisteren met intieme relatietherapiesessies van stellen. Esther Perel, de inmiddels wereldberoemde Belgisch-Amerikaanse systeemtherapeut die onlangs in Nederland bekend werd door haar optreden in Zomergasten, riep stellen op om zich gratis te laten behandelen, op voorwaarde dat ze de gesprekken mocht opnemen en anoniem voor de podcast kon gebruiken. Het doel is dat luisteraars ook iets kunnen leren over hun eigen relatie en relatieproblemen. Esther Perel laat de partners naar elkaars verhalen luisteren; over waar het volgens hen in de relatie misging. Daarbij gaat de therapeut samen met de koppels ook op zoek naar de specifieke pijnpunten van beide partners.

Zo luisteren we in de aflevering I’ve had better naar Saskia en Amin die worstelen met de gevolgen van een buitenechtelijke affaire van Amin. Saskia vertelt dat zij zich onverschillig voelt, terwijl therapeut Perel vertelt dat de tranen tegelijkertijd over haar wangen stromen waarna zij probeert te achterhalen wat de ontrouw voor Saskia betekent. Amin vertelt hoe graag hij verder wil met Saskia. Dat ze al van elkaar vervreemd waren voor de affaire komt aan de orde, en tijdens de sessie praten ze voor het eerst sinds hun huwelijk over hun jarenlange onbevredigende seksleven.

Deze en nog 17 afleveringen met andere stellen zijn te beluisteren op de podcast. Het zijn mooie, intieme, droevige en moedige gesprekken met een zeer kundige therapeut, een echte aanrader!

Bron
De podcast Where should we begin is te beluisteren op www.​estherperel.​com.


https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-018-0157-x/MediaObjects/41480_2018_157_Fig2_HTML.jpg

Slapen met draken

Slapen met draken is een mooi boekje met prachtige tekeningen die uitdrukken wat in woorden niet gezegd kan worden. Auteur Debi Gliori beschrijft en illustreert de depressieve perioden die zij heeft meegemaakt, waarbij draken haar depressie symboliseren. Het is een intens en aangrijpend boekje wat je – naarmate je er vaker in kijkt – steeds dieper raakt. De auteur vertelt hoe het voelt om te worden overmand en verstikt door een depressie. De voortdurende beklemming, de machteloosheid, het verdriet en de angst; zo intens dat er geen woorden meer voor zijn. Je willen vermannen door jezelf streng toe te spreken, waardoor je je nog somberder voelt;

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in