Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Podcast- en filmrecensie

Podcast Where should we begin?
Deze wekelijkse, Engelstalige podcast wordt gepresenteerd door Esther Perel, de bekende relatietherapeut en auteur. Het biedt een diepgaande en intieme inkijk in echte therapiesessies, waarin cliënten persoonlijke zaken bespreken.

Een van de krachtigste aspecten van de podcast is ongetwijfeld de authenticiteit. De gesprekken zijn echt, cliënten stellen zich volledig kwetsbaar op en Esther Perel laat een prachtige balans zien tussen empathie en professionaliteit. Ze creëert een veilige ruimte waarin haar cliënten openhartig durven te praten over hun angsten, verlangens en struikelblokken. Dit draagt bij aan een diepgaand begrip van de menselijke ervaring en maakt je getuige van wat er plaatsvindt tijdens haar therapeutische sessies.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-024-1814-x/MediaObjects/41480_2024_1814_Fig4_HTML.jpg
Perel neemt je mee door een scala aan relatiekwesties, waaronder communicatieproblemen, ontrouw, seksuele problemen en culturele verschillen.
Het gebruik van echte casestudy’s stelt je in staat om de theorie in de praktijk te zien en dat maakt deze podcast niet alleen boeiend, maar ook leerzaam voor iedere behandelaar.

Film Samsara

Samsara is zonder meer een van de meest bijzondere films van de afgelopen tijd. Het is een film over de dood als startpunt voor een nieuw begin en de makers onderzoeken vooral de ruimte hiertussen, op allerlei prachtige plekken op de aarde, waarbij mensen vertellen over hun visie op de dood en de rouwrituelen van hun volk.

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-024-1814-x/MediaObjects/41480_2024_1814_Fig5_HTML.jpg
Het Tibetaanse dodenboek speelt een belangrijke rol en dit komt op allerlei manieren terug in het verhaal. Ook als kijker krijg je hier rechtstreeks mee te maken, wanneer de
Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in