Twintig jaar gz-psycholoog: een tussenbalans

Twintig jaar gz-psycholoog, dat vraagt om een evaluatie: hoe staat het beroep ervoor en wat zijn de opgaven voor de nabije toekomst? Om daarachter te komen, nam gastredacteur Peter van Drunen een grote schriftelijke enquête af onder opinion leaders en prominenten uit het vakgebied, zoals hoofdopleiders, P-opleiders, zorgbestuurders en gz-psychologen in de praktijk. Een artikel over sterktes en zwaktes, kansen en bedreigingen.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Couple of gorgeous laughng young women raising arms and cheering with birthday hats and accessories with confetti Usage: Journal Cover 41480_010_002 (2018)

Sterktes

‘Sterk merk’

De gz-psycholoog is, zoals een van de respondenten het uitdrukt, ‘een sterk merk’. Hoofdopleider Sako Visser: ‘De gz-psycholoog heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke professional in de ggz. Goed opgeleid, op de hoogte van recente ontwikkelingen en breed inzetbaar, zowel binnen de ggz als op terreinen als de jeugdzorg, de forensische zorg, de algemene ziekenhuizen en de zorg voor ouderen.’

Ook niet-vakgenoten zijn lovend over de professie. Veronique Esman, directeur van GGZ Nederland, en zorgbestuurder en psychiater Herma van der Wal beschouwen de gz-psycholoog als een onmisbare schakel binnen de ggz. Ook hoogleraar Gezondheidsrecht Jaap Sijmons, mede-auteur

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.