Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wrap

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Eigenlijk wilde ik de afspraak afzeggen. Maar ja, dat hoesten duurde al veel te lang.

Om 9.10 uur was ik bij de huisarts. De assistent had dubbele tijd gereserveerd. Omdat ik me al vijf weken down voelde. Vandaar.

‘Ik hoest al zes weken.’ De huisarts keek op van haar computer.

‘Hoesten? Ik lees hier iets over depressieve klachten.’ Ik: ‘O ja, dat ook.’

Mijn gebruikelijke reactie. Ach, het gaat wel over en zo, niet te veel aandacht aan besteden, gewoon een paar nachtjes goed slapen en dan verdwijnt het wel weer. Maar de huisarts is een doortastende dame die doorvraagt en al snel de vinger op de zere plek legt.

Gek hoe die oude patronen steeds weer de kop opsteken, terwijl negeren niet helpend is. Ik weet allang dat ‘down’ voelen bij mij leidt tot erger en dat het niet zomaar over gaat. Bij mij is er altijd een oorzaak, gebeurtenissen die meer met mij doen dan ik aanvankelijk doorheb.

Hier komt mijn WRAP van pas: Wellness Recovery Action Plan, ontwikkeld door Mary Copeland. Je maakt je eigen gereedschapskoffertje voor een goed gevoel, met allerhande door mijzelf bedachte tools die me helpen mijn balans te behouden of, zo nodig, te herstellen. Mijn WRAP is een notitieboekje waarin ik o.a. dagelijks onderhoud, vroege waarschuwingstekens en triggers heb uitgewerkt.

Hoe ben ik als ik me goed voel? Dat is het vertrekpunt van de WRAP. Hoe voel ik me dan, wat doe ik? Wat denk ik? Zodra

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in