Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het lichaam spreekt!

Op vrijdag 15 oktober 2021 ontvangt eregast Drs. Nelleke Nicolai de 7e Freud penning tijdens het congres Oedipus en Gender in het Ketelhuis in Eindhoven.  

De medaille wordt tweejaarlijks door de twee psychoanalytische beroepsverenigingen NVPP en NPaV, in samenwerking met de Stichting Breukvlakken uitgereikt aan mensen ‘die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor het verspreiden van het psychoanalytische gedachtegoed’.

Nelleke Nicolai beschrijft in haar nieuwste boek ‘In levende lijve: het lichaam in de psychotherapie‘ op levendige wijze welke belangrijke rol het lichaam in de psychotherapie speelt. Hoe lichaamstaal in de psychotherapie gebruikt kan worden voor een effectieve behandeling. Aan de hand van de verschillende theorieën en klinische voorbeelden zien we hoe het lichaam spreekt en hoe belangrijk de integratie van lichaam en psyche voor de behandeling is.

Een hulpverlener die de kunst verstaat om, in de rol van tolk-vertaler, lichaamstaal te interpreteren vindt toegang tot de diepere psychische lagen waar de sleutel tot inzicht en beterschap ligt. Het boek biedt zo een interessant tegenwicht voor hulpverleners in de ggz en andere belangstellenden in een tijd van ‘meten is weten’.

Nelleke Nicolai is psychoanalyticus, opleider en supervisor (NPG, NVP, NVvP), psychiater n.p. en psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk voor leertherapie en supervisie in Rotterdam.

Bron: persbericht NPaV

Gerelateerde informatie

Nieuw verschenen – In levende lijve: het lichaam in de psychotherapie