Lievegoed GGZ bestaat dertig jaar: ‘Heel de mens’ in antroposofische zorg

Uit de tuin komt het geluid van kakelende kippen en fluitende vogeltjes, uit de grote zaal klinken pianoklanken. De geur van lavendelolie verspreidt zich door de gang na een uitwendige therapie. De verse bloemen op tafel kleuren de therapieruimte waar we in een comfortabele stoel een kop warme thee drinken. Volgens de auteurs is Lievegoed GGZ een feest voor de zintuigen, een helende plek voor ieder mens. Een introductie in de antroposofische ggz.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-018-0170-0/MediaObjects/41480_2018_170_Fig1_HTML.jpg

Lievegoed GGZ bestaat nu 30 jaar. We zijn een middelgrote zorginstelling met verschillende zorglocaties die kleinschalig en in een groene omgeving zijn opgezet. Naast ggz en verslavingszorg aan volwassenen bieden we ook gehandicaptenzorg aan en is er een zorgaanbod triple diagnose, voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en psychische problemen. Onze antroposofische zorg is gebaseerd op een holistische visie die voor het eerst beschreven is door Rudolf Steiner (1861-1925), grondlegger van de antroposofie. In Nederland werd zijn gedachtegoed verspreid door Bernard Lievegoed (1905-1992), een bekende Nederlandse psychiater, pedagoog, hoogleraar, organisatiedeskundige en antroposoof. Werken vanuit een holistische visie op de

0
9

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.