Belgische ggz haalt Nederland in

Terwijl de Nederlandse gz-psychologen dit jaar vieren dat hun beroep twintig jaar geleden een plaats kreeg in de Wet BIG, wordt in België nu pas een wet ingevoerd die de beroepenstructuur voor de ggz regelt. Die achterstand bood onze zuiderburen de kans om een aantal ‘onvolkomenheden’ uit de Nederlandse praktijk te vermijden.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Van Broeck: ‘Sinds 2014 hebben wij in België een wet die de geestelijke gezondheidszorgberoepen regelt. Tot dan was alleen de titel van psycholoog in België beschermd. In de nieuwe wet – die dit jaar na bijna twintig jaar parlementaire discussies door de huidige Minister van Volksgezondheid De Block in stemming werd gebracht – worden de beroepen van klinisch psycholoog en klinisch orthopedagoog als gezondheidszorgberoep en de uitoefening ervan wettelijk geregeld. De wet maakt het mogelijk om deze beroepen beter dan voordien te integreren in de gezondheidszorg, wat heel positief is, want in Nederland was dat een groot succes. Alleen krijgt

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.