De twaalf geboden van klinisch psycholoog Jordan Peterson

Dr. Jordan B. Peterson (1962), klinisch psycholoog, psychotherapeut, cultuurcriticus en hoogleraar Psychologie aan de Universiteit van Toronto, was onlangs uitgenodigd om te spreken aan de Universiteit van Amsterdam en dat leidde tot de nodige beroering.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

Peterson raakte met name door zijn teksten en lezingen op sociale media in een politieke wervelwind. Hij zou antifeministische en antimilieustandpunten verdedigen en hij zou vooral jonge mannen aanspreken die hun mannelijkheid kwijtraakten in een knuffelopvoeding. Hij zette zijn colleges en lezingen online en had twee jaar geleden al een miljoen views. Inmiddels is hij een fenomeen en trekt hij met zijn levenslessen volle zalen en miljoenen YouTube-kijkers. Hij wordt geprezen als ‘de invloedrijkste intellectueel van de westerse wereld’ en verguisd vanwege zijn associatie met alt-right en foute ideeën, met name over mannen en vrouwen. Peterson publiceerde twee boeken. Dit

0
4

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.