Een effectieve angsttherapie helpt je niet van je angst af, maar van de angst voor je angst’

Onlangs was de Amerikaanse hoogleraar en vooraanstaande angstexpert Michelle Craske op werkbezoek in Leuven, bij haar Vlaamse collega Dirk Hermans, hoogleraar Klinische psychologie en directeur van het Centrum voor Leerpsychologie en Experimentele Psychopathologievan de KU Leuven. Zij spraken er over de behandeling van angst; over exposure, inhibitorisch leren en over hun internationale samenwerking.

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
too late, looked down

https://static-content.springer.com/image/art%3A10.1007%2Fs41480-018-0010-2/MediaObjects/41480_2018_10_Fig1_HTML.jpg

‘Ik had een cliënt met een zo ernstige angststoornis dat hij zelfs zijn huis niet meer uit durfde’, vertelt Michelle Craske als haar gevraagd wordt wat haar ertoe bracht om de behandeling van angststoornissen op een andere leest te schoeien.

‘Hij was bang voor zo ongeveer alles. Ik behandelde hem met exposuretherapie en geleidelijk verminderde zijn angst. Tenslotte stapte hij zelfs weer probleemloos in een vliegtuig, wat daarvoor ondenkbaar was. Het was een ongekend succes, althans dat dacht ik op dat moment, maar na zes maanden stond hij opnieuw

0
2

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.