Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mensen met grote psychische problemen mogen tijdens avondklok naar buiten

De avondklok geldt in principe voor iedereen, maar mensen met grote psychische problemen zoals PTSS, heftige angststoornissen of andere ernstige psychische problemen mogen toch naar buiten.
A conceptual look at trying to stop time from progressing. Usage: Real-online-workflow (2020) Usage: Online (20201201) Usage: Online (20210201) *** Local Caption *** © DNY59 / Getty Images / iStock

Deze uitzonderingspositie is 29 januari jl. geregeld. Afwijken kan alleen onder zwaarwegende omstandigheden. Er wordt dan ook gevraagd aan de mensen om in de buurt van hun huis te blijven. Handhavers zullen naar redelijkheid handelen. Zo meldt staatssecretaris Paul Blokhuis afgelopen vrijdag.

Op de eigen verklaring avondklok die de patiënten bij zich moeten hebben, vallen ze onder de categorie ‘Hulp aan een hulpbehoevend persoon’. Aanbevolen wordt een document mee te nemen dat de eigen verklaring ondersteunt, zoals een afsprakenkaart van de behandelaar of een briefje met naam en telefoonnummer van de behandelaar.

Instructie Rijksoverheid voor formulieren avondklok: downloaden en meenemen >

Gerelateerde vakinformatie

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief GZ-psychologie > aanmelden nieuwsbrief

Of neem direct een (proef)abonnement op GZ-psychologie > bekijk de mogelijkheden