Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Therese Wong wint Scriptieprijs Psychotrauma 2020

De eerste Scriptieprijs Psychotrauma is 18 september uitgereikt aan Therese Wong, door de werkgroep Psychotrauma van NIP GGZ. Wong won met haar masterscriptie over 7ROSES (Seven Recovery Oriented Survivor Empowerment Strategies), een herstelgerichte methode voor het helpen van getraumatiseerde vluchtelingen. Het belichaamt technieken uit onder andere ACT, CGT en Systeemtherapie en berust op 5 pijlers: verbinding, hoop, identiteit, betekenis en empowerment. Speciaal voor de doelgroep vluchtelingen zijn erkenning en veiligheid hier nog aan toegevoegd.

De scriptieprijs, bestaat uit 350 euro opleidingsbudget, is bedoeld om studenten te stimuleren onderzoek te blijven doen naar psychotrauma. De jury bestond uit Jenny Engel (Werkgroep Psychotrauma), Esther Westenberg (voorzitter sectie GGZ) en prof. dr. Rolf Kleber (emeritus-hoogleraar psychotrauma). De juryleden prijzen Wong om haar mooi opgezette, informatieve, innovatieve en maatschappelijk relevante onderzoek en voor de originaliteit van haar onderwerpkeuze.

De methode is eerder al onderzocht in klinische setting, maar Therese onderzocht of 7ROSES ook effectief is in een niet-klinische setting. Daaruit bleek dat 7ROSES niet zomaar in alle contexten werkt; de methode bleek in niet-klinische setting minder effectief, hoewel deelnemers en trainers wel aangaven 7ROSES als positief ervaren te hebben. De jury en de werkgroep Psychotrauma hopen daarom ook van harte dat Therese vervolgonderzoek gaat doen naar de toepassing van 7ROSES.

Bron: psynip.nl

Gerelateerde informatie

Jong adolescente vluchtelingen: drie casussen