Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 449 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
bewegen

Beweeg tegen depressie!

Het is al bekend dat fysieke activiteit depressie kan voorkomen. Het is echter nog niet bekend in welke mate fysieke activiteit een beschermde werking kan hebben.
Trauma

Derealisatie verhoogt kans op PTSS

Wie een trauma meemaakt en daarbij gevoelens van 'derealisatie' ervaart, heeft een verhoogde kans om later ernstige PTSS, depressie, angst, pijn en sociale beperkingen te ontwikkelen.
schermtijd

Samenhang schermtijd en gedragsproblemen bij kinderen

Er is tot op heden geen consensus over de samenhang tussen schermtijd en de mentale gezondheid van kinderen.

Bevestiging aanmelden nieuwsbrief

Bedankt voor je aanmelding. Je ontvangt een e-mail om het opgegeven e-mailadres te bevestigen.
ADHD

Dé website voor ADHD!

ADHDplaza is een project waarbij promovendi informatie over ADHD zullen overbrengen op middelbare scholen, waarbij jongeren ook gevraagd wordt wat ze over ADHD willen weten.
het omzetplafond

Sommige regels gelden voor iedereen

Naast onbeschrijfelijk veel leed heeft de coronapandemie ons ook bepaalde leerervaringen gebracht, zoals dat thuiswerken vaker kan dan gedacht, dat veel gesprekken ook online kunnen plaatsvinden.

Burn-out is hot

De definitie van burn-out blijft ingewikkeld, zoals we kunnen lezen in het interview met Wilmar Schaufeli, die hier ook een boek over schreef.
Kees Korrelboom

De mislukkingen van de psycholoog

Wachtlijsten zijn een ernstig probleem in de ggz. Politici kondigen al jaren aan dat zij deze wachtlijsten 'nu echt' gaan 'aanpakken'.
socialemediagebruik

Sociale media: vloek of zegen?

Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vereenvoudigen deze ons leven en helpen sociale media ons om meer verbonden te zijn, of zorgt het sociale mediagebruik juist voor meer onzekerheid, stress en eenzaamheid?
Burn-out

‘Met een echte burn-out moet je in de gespecialiseerde ggz terechtkunnen’

In hun overzichtswerk De burn-out bubbel maken Wilmar Schaufeli en Jan Jaap Verolme korte metten met de 'vele misvattingen' die over burn-out bestaan. Zij pleiten hierin ook voor het maken van een scherper onderscheid tussen lichte en zware burn-outklachten.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie