Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

12 uur lang op palen voor een psychisch gezond Nederland

Op zaterdag 24 september gaan honderden mensen op de Neude in Utrecht de fysieke en mentale uitdaging aan door (maximaal) zes uur lang op een paal te staan, en hiermee aandacht te vragen voor iedereen die te kampen heeft met psychische problemen.

Van ’s ochtends 10:00 tot ’s avonds 23:00 uur* kan iedereen die psychische gezondheid belangrijk vindt én geld wil ophalen voor het werk van de organisatie MIND meedoen aan de zesde editie van het event Last Man Standing. Iedereen kan zich vanaf nu voor dit ‘mentale gezondheidsfestival’ aanmelden via www.lastmanstanding.nl.

MIND kiest voor deze centrale plek in Nederland en deze lange duur van het evenement om echt impact te maken en duidelijk te communiceren dat psychische gezondheid een onderwerp is dat ons allen aangaat. Vooral jongeren hebben de afgelopen jaren ondervonden hoe kwetsbaar mentale balans kan zijn. MIND wil iedereen die een krachtig statement wil maken voor een betere psychische gezondheid in Nederland de gelegenheid bieden in een zelfgekozen tijdsblok (van 10 tot 16 uur of van 16:15 tot 22:15 uur) de uitdaging aan te gaan om zes uur lang letterlijk en figuurlijk op een paal stil te staan bij iedereen die zélf of in hun omgeving te maken heeft met psychische problemen. Aangezien dit heel veel mensen in Nederland betreft, verwacht MIND dit jaar nóg meer deelnemers dan voorgaande jaren, zeker ook vanwege het ‘festivalgehalte’ dat mensen zal aanspreken.

Saamhorigheid groot

De afgelopen edities van Last Man Standing zag MIND dat de saamhorigheid onder de deelnemers heel groot was. Veel deelnemers hadden zelf last van psychische klachten, of ze stonden er voor een naaste die hiermee te maken heeft. Veel mensen hadden hun eigen supporters meegenomen en vormden hechte groepen tijdens het event.

Premium

Wil je dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in