Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5e editie MIND Event Last Man Standing

Op 30 oktober 2021 vindt van 12.00 -15.00 uur in Amsterdam, Utrecht en Grongingen het Event Last Man Standing plaats: opstaan voor mensen met psychische problemen.

Deelnemers gaan letterlijk en figuurlijk, tegelijk met honderden anderen, staan voor het belang van psychische gezondheid én geld ophalen om jongeren die het psychisch moeilijk hebben te ondersteunen.

Iedere deelnemer maakt met zijn/haar deelname namelijk een persoonlijk statement, vaak geïnspireerd vanuit direct of indirecte ervaringen met psychische problemen. De opbrengsten van deze fondsenwervende actie worden besteed aan het ondersteunen van jongeren, middels de MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Deze projecten, gericht op kwetsbare jongeren, bestaan uit voorlichting en preventie en bieden ondersteuning.

Het evenement begon in 2017 in het Markermeer in Schellinkhout, waar 100 mensen in de kou zes uur lang op palen in het water probeerden te blijven staan om aandacht te vragen voor mensen met psychische problemen. De jaren erna volgden twee edities met steeds meer deelnemers in Schellinkhout en Ermelo. In 2020 werd in verband met de pandemie en bijkomende maatregelen een online editie georganiseerd met een livestream, waarbij mensen thuis op een verhoging (stoel, tafel, kruk) gingen staan. Het aantal deelnemers groeide naar ruim 500, wat volgens MIND de relevantie en actualiteit van psychische gezondheid in onze samenleving nog eens onderstreept.

Dit jaar hoopt MIND dat nóg meer mensen willen gaan staan om de bespreekbaarheid van psychische gezondheid te vergroten en donaties op te halen om jongeren die dat nodig hebben te kunnen ondersteunen. Zodoende is gekozen voor een prominente hoofdlocatie: Het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Hier is plaats voor 750 deelnemers. Mensen kunnen dit jaar ook meedoen in de studentensteden Utrecht en Groningen (de exacte locaties worden later bekendgemaakt) of via de livestream in eigen huis, tuin of andere zelfgekozen locatie.

Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor MIND Last Man Standing vind je hier: www.lastmanstanding.nl.

Bron: MIND