Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliantie Gender en GGZ van start

De Alliantie Gender en GGZ is gestart. Een samenwerkingsverband vanuit de hele ggz, waarin ggz-professionals, cliënten, hulpverleners en wetenschappers vertegenwoordigd zijn. De alliantie werd gelanceerd bij een bijeenkomst van WOMEN Inc, een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en versterkt.
A person standing on asphalt road with gender symbols of male, female, bigender and transgender. Concept of choice or gender confusion or dysphoria. Usage: Journal Cover 12054_045_002 (2021) Usage: Journal Cover 12054_045_002 (20210122) Usage: Online (20210205) *** Local Caption *** © ronniechua / stock.adobe.com

De alliantie wil meer aandacht voor sekse- en genderdiversiteit, meer gendersensitief wetenschappelijk onderzoek en onderwijs en meer bewustwording over genderverschillen bij professionals en het publiek bewerkstelligen. Om de kwaliteit van de ggz te verbeteren. Niet genoeg aandacht voor sekse- en genderverschillen binnen de ggz kan leiden tot onjuiste diagnoses en ontbreken van passende zorg.

De kick-off van de nieuwe alliantie heeft 3 februari jl. plaatsgevonden tijdens de online Bijeenkomst Gender en GGZ. Hare Majesteit Koningin Maxima was aanwezig bij de start en nam het eerste exemplaar van ‘De Missie en Kennisprioritering’van de Allliantie Gender en GGZ in ontvangst.

Met de NVvP, de Nederlandse Vereniging Gender en Gezondheid, het NIP, de Landelijke Vereniging POH-GGZ, Samen sterk zonder stigma, MIND, de Nederlandse ggz en International association for womens mental health inc.

Bron: Women Inc.

Gerelateerde informatie

Podcast ZonMw | Dionne Boekestijn van ZonMw zit aan tafel met Marrie Bekker, die al jaren pleit voor meer gendersensitiviteit binnen de psychologie en de gezondheidszorg. Hoe staat het er nu voor? Luister naar de podcast ‘Gender en gezondheid’ voor het volledige gesprek.

Ook interessant:

Nieuw verschenen | De genderzoektocht. Een gids voor tieners en jongvolwassenen die hun genderidentiteit verkennen. Dit nieuwe werkboek is er om te worden gebruikt als hulpmiddel voor therapeuten en hulpverleners die met personen werken die vragen hebben, in conflict zijn of voor uitdagingen staan die te maken hebben met genderidentiteit of –expressie. Auteurs: Rylan Jay Tests, PhD, Deborah Coolhart, PhD en Jayme Peta, MA. Meelezer Anouk Balleur, Klinisch psycholoog, Youz Transgenderzorg. Meer informatie