Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dr. Annette van Schagen plaatsvervangend hoofdopleider opleiding klinisch psycholoog V&O

Per 1 september is dr. Annette van Schagen benoemd tot plaatsvervangend hoofdopleider van de BIG-opleiding tot klinisch psycholoog volwassenen en ouderen, zo bericht de RINO Groep. Ze zal samenwerken met hoofdopleiders prof. dr. Maartje Schoorl en prof. dr. Trudy Mooren.

Dr. Annette Schagen is klinisch psycholoog en psychotherapeut en werkzaam bij ARQ Centrum ’45. Zij is gespecialiseerd in diagnostiek en (klinische) behandeling van psychotrauma, nachtmerries en slaapstoornissen. Daarnaast is zij praktijkopleider van psychologen in opleiding tot Gz-psycholoog en supervisor wetenschappelijk onderzoek van Gz-psychologen in opleiding tot klinisch psycholoog. Ze is als senior onderzoeker betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar het gebruik van psychedelica bij psychotherapie voor PTSS.

In 2016 promoveerde Annette van Schagen aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de prevalentie en behandeling van nachtmerries in de specialistische ggz. Sindsdien heeft zij zich gespecialiseerd in de rol van slaap en slaapproblemen bij psychische stoornissen, met name bij PTSS. Daarnaast is ze al jaren betrokken bij de profilering en positionering van de klinisch psycholoog als specialist. Ze is jaargroepopleider voor de KP-opleiding geweest. Ze is bestuurslid van de Stichting Wetenschapsbevordering Klinisch psycholoog en Klinisch neuropsycholoog (Stichting WKK). Ze maakt deel uit van de congrescommissie en op het jaarcongres voor de klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen is zij dagvoorzitter.

Bron: RINO Groep

Gerelateerde informatie

Behandelprotocol voor cliënten met terugkerende nachtmerries:
Imaginatie- en rescriptingtherapie van nachtmerries – Werkboek: Van je nachtmerries af
Annette van Schagen

 


Slaapstoornissen in de psychiatrie – Diagnose en behandeling. Nieuw verschenen handboek met overzicht van diagnostiek en behandeling van slaapstoornissen en hun relatie tot de psychiatrie en gebruik van psychofarmaca. Onder redactie van Marike LancelMaaike van Veen en Jeanine KamphuisMeer informatie >

 


Meer lezen