Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Iva Bicanic ontvangt Vrouw in de Media Award 2019

Klinisch psycholoog Iva Bicanic heeft 12 februari jl. de Vrouw in de Media Award 2019 ontvangen, uit handen van directeur DCE van het ministerie OCW, Jacqueline Prins, Marga Miltenburg en Janneke van Heugten (VIDM). Bicanic is een autoriteit op het gebied van seksueel geweld.

Op LinkedIn schrijft Bicanic: “Deze Award moedigt mij verder aan om door middel van media het onderwerp in het licht te plaatsen. Dat is nodig want we kijken nog steeds liever weg. Dus graag veel licht. Het beste wapen tegen seksueel misbruik is het open en bespreekbaar maken. Media helpt daarbij.”

Iva Bicanic (1972) is hoofd van het landelijk Psychotraumacentrum voor kinderen tot 25 jaar in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht). Tevens is zij landelijk coördinator van het Centrum Seksueel Geweld. Na de studies bewegingswetenschappen en psychologie promoveerde zij in 2014 op het proefschrift Psychobiological correlates of rape in adolescent girls. In 2016 rondde zij de opleiding tot klinisch psycholoog af.

Gerelateerde informatie

Iva Bicanic: ‘Natuurlijk kunnen kinderen met een PTSS een EMDR-behandeling aan’