Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marleen Rijkeboer nieuwe voorzitter van de VGCt

Vanaf 27 maart 2021 neemt Marleen Rijkeboer, als nieuwe voorzitter van de VGCt, het stokje over van Arnold van Emmerik.

Marleen Rijkeboer is hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, ze is daarnaast hoofdopleider van de BIG-opleidingen tot klinisch psycholoog en psychotherapeut bij RINO Amsterdam. Ze behandelt ook zelf cliënten bij G-Kracht Amsterdam en is supervisor en leertherapeut.

De afgelopen 12 jaar zat ze in het bestuur van de Vereniging voor Schematherapie (VSt), de laatste jaren als voorzitter.

Wetenschappelijke houding van het vak

Op de site van de VGCt zegt Rijkeboer: ’Ik ben een cognitief gedragstherapeut in hart en nieren. Ik voel me zeer betrokken bij de vereniging en ben heel gemotiveerd deze verder te brengen. Eén van mijn missies is meer nadruk te leggen op het belang van theorie voor ons vak. Om een goede cgt-therapeut te zijn, is een wetenschappelijke houding onontbeerlijk; je moet kritisch en onderzoekend blijven kijken naar jezelf, de problemen van de cliënt en de interventies die je inzet. Uiteindelijk zal dat de cliënt dienen, en zullen we zo ook meer kunnen betekenen voor bijvoorbeeld de ‘vergeten groepen’, zoals de mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen.’

Bron: VGCt

Gerelateerde informatie

Marleen Rijkeboer: ‘Schematherapie is heel effectief’