Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuwe versie (8) richtlijn GGZ en corona

28 oktober 2020 is er nieuwe versie, versie 8, van de richtlijn GGZ en corona verschenen.

Alle ggz zorgprofessionals die binnen instellingen en praktijken werken, vallen onder de categorie cruciale beroepen. Het streven is dat de reguliere zorg zoveel mogelijk face-to-face wordt doorgezet.

Hieronder in het kort de aanpassingen betreffende de nieuwe versie 8 van de richtlijnen voor de ggz.

Aanbevelingen ventilatie

Paragraaf De wachtruimte en de spreekkamer

  1. Probeer luchtstromen van persoon tot persoon te vermijden (denk aan zwenkventilatoren of aircosystemen). Gebruik deze alleen als de wachtruimte of werkkamer te warm wordt en hierdoor gezondheidsklachten kunnen ontstaan.
  2. Er dient via een ventilatievoorziening voldoende verse lucht van buiten naar binnen te worden gebracht. Recirculeren zonder voldoende luchtverversing is geen vervangen voor ventileren.
  3. Ze zoveel mogelijk ramen open na bijeenkomsten. Zonder dat er mensen in de ruimte zijn, om sterke luchtstromen tussen mensen te voorkomen.
  4. Onderhoud/reinig ventilatiesystemen goed. Deze moeten voldoen aan het Bouwbesluit.

Mondkapjes

Paragraaf Voorkomen van besmetting

Alle aanbevelingen voor gebruik van mondmaskers zijn in lijn gebracht met de aanbevelingen van de Rijksoverheid en WHO. In de paragraaf Voorkomen van besmetting wordt bij zorg binnen 1,5 meter, of risicovolle situaties een chirurgisch mondmasker type II R gebruikt.

Lees alles over de wijzigingen in Versie 8 in GGZ Standaarden / Akwa GGZ >