Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 432 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Mensenrechten in de spreekkamer

In deze rubriek vindt u bijdragen over juridische kwesties en tips voor de praktijk.

Down Under: brainhooks

Er is weinig bekend over wanneer een gebeurtenis als schokkend of traumatiserend wordt ervaren. Waarom lukt het sommige mensen niet om bepaalde gebeurtenissen goed te verwerken? Als het gaat om (levens)bedreigende gebeurtenissen is dat gemakkelijk voorstelbaar, maar soms lijken de klachten niet in verhouding te staan tot de gebeurtenis.

Gesignaleerd

Exploring your awareness is a useful therapeutic intervention, zo stelt Willem Fonteijn, auteur van het boek Circle of awareness. En je eigen bewustzijn exploreren, begint volgens de ervaren therapeut bij de lichaamsbeleving.

Wie kaatst kan de bal verwachten

In de rubriek Opinie van het vorige nummer van GZ-psychologie (december, 2016) schreven hoofdopleider Sjoerd Colijn (PDO-GGz Leiden/Rotterdam, Utrecht) en voormalig hoofdopleider Liesbeth Eurelings (PDO-GGz Leiden/Rotterdam) dat zij vinden dat ik mij in een eerder interview in GZ-Psychologie oude stijl (‘Ik ben een denkende doener’, augustus, 2016) ongenuanceerd, ongefundeerd en eenzijdig heb uitgelaten over psychotherapie en de psychotherapie-opleiding.

Inloggen

Contact

Congressen

Blogs

Thema’s

Nieuws

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie