Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Leestip! De valstrik van het geluk

We verlangen en streven allemaal naar gelukkig zijn. Maar zou het kunnen zijn dat bijna alles wat je dacht over het vinden van geluk niet klopt? En je zelfs op het verkeerde been wordt gezet? We worden in ons leven bepaald door de vele onbruikbare en onjuiste overtuigingen die we er op na houden over geluk. Ideeën die in brede kring worden geaccepteerd omdat 'iedereen weet dat ze waar zijn.' Deze overtuigingen lijken heel aannemelijk. Maar niets is minder waar!
de valstrik van het geluk

Arts en psychotherapeut Russ Harris schreef er een boek over De valstrik van het geluk dat recent is uitgegeven door Bohn, Stafleu en Lochem. Harris is gespecialiseerd in het omgaan met stress en schreef eerder voor de Wereldgezondheidsorganisatie een protocol voor stresshantering in vluchtelingenkampen. Dit zelfhulpboek reikt de vaardigheden en de kennis aan om deze ‘valstrik van het geluk’ te leren herkennen. En, belangrijker nog, om eruit te ontsnappen.

Acceptance and Commitment

Harris gaf hij honderden cursussen en leidde duizenden hulpverleners op in ACT. Van de eerste druk van dit boek werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht en het verscheen in meer dan dertig talen.

De valstrik van het geluk is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en de psychotherapeutische methode Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT helpt je om een zinvol leven te leiden waarin je  effectief kunt omgaan met tegenslagen die op je pad komen. Aan de hand veel praktisch oefeningen leer je minder tegen gevoelens en gedachten te vechten.

Nieuwe versie

Dit is de tweede herziene druk van De valstrik van het geluk. Deze versie bestaat voor meer dan de helft uit nieuw materiaal. Zo bevat het nieuwe inzichten over ACT, nieuwe technieken en oefeningen en nieuwe thema’s en hoofdstukken. Bijvoorbeeld over breken met slechte gewoontes, over een eind maken aan paniekaanvallen, over omgaan met waardenconflicten en over zelfcompassie.

Wat vinden anderen?

“Zeer goed introductie in ACT. Echt een aanrader voor iedereen die kennis wil maken met Acceptance and Commitment Therapie. In begrijpelijke taal met tal van voorbeelden legt Russ Harris ACT uit aan de lezer. De oefeningen kunnen je ACT aan de levende lijve laten ervaren. ACT zonder oefenen is als leren fietsen op een hometrainer.”
“Dit boek en deze methode is zeker een aanrader. Waarom? Omdat het niet gaat over controle willen zoeken over dingen of krampachtig streven naar iets maar juist accepteren van wat er is. Het positieve, maar ook het negatieve wat soms op je pad komt. Meer in het hier en nu leven en ruimte geven aan gevoelens en gedachten en leven naar je waarden en wat jij belangrijk vindt. Het boek is praktisch en dat oefent prettig. Bovendien is het heel herkenbaar geschreven met veel voorbeelden.”