Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Denktank lanceert plan om de mentale gezondheid te versterken

Een denktank van twintig maatschappelijke organisatie, zorgpartijen en bedrijven wil Nederland mentaal sterker maken.
521696028

De Denktank is een initiatief van Joep Verbugt van GGzE en Kees Kraaijeveld van De Argumentenfabriek. Samen met Simone Halink schreven zij het boek Mentale Vooruitgang, een neerslag van het werk van de Denktank Mentale Vooruitgang. De groep van twintig zeer diverse organisaties is in november 2019 gevormd. De denktank wil laten zien wat mentale vooruitgang is en wat de mentale kracht van mensen, gezinnen, bedrijven en maatschappij vergroot. Mentale vooruitgang beschrijft de denktank als het voortdurend verbeteren van de mentale toestand en streeft naar een samenleving waarin mentale gezondheid net zo belangrijk is als fysieke gezondheid.

Brede beweging

Het eerste boek van de denktank, moet het begin markeren van een nieuwe beweging, waar je samen, als vrienden, buren, als gezin, als organisatie, als samenleving aan kunt werken. Een brede beweging, in de wetenschap, in de (sociale) media, in de politiek, in het onderwijs, in de zorg, in wijken en buurten, in het bedrijfsleven, bij de overheid.

De Denktank Mentale Vooruitgang bestaat uit de partijen AON, CZ, Dimence, de Nederlandse ggz, Emergis, Erasmus Universiteit, FNO Geestkracht, Health~Holland, Human Total Care, Humanistisch Verbond, Institute for Positive Health, Koplopers in de Zorg, Lister, MIND, NIP, RVS, SCP, TNO, Trimbos-Instituut, Triodos Bank, UMCU, en Zilveren Kruis.

Bron: Skipr

Gerelateerde informatie

Relevante literatuur