Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Luistertip| Podcast De Hoofdpersonen

In 6 podcastafleveringen van De Hoofdpersonen kruip je in het hoofd van personen die lijden aan hersenaandoeningen zoals depressie, Alzheimer, ADD, migraine, OCD (dwang) en niet-aangeboren hersenletsel.

Podcast Te gek werk
Foto door Matt Botsford

Hoe is het daadwerkelijk om te leven met een hersenaandoening? Om het dagelijks leven te leiden met een onzichtbare ziekte? Wat gebeurt er dan in je hoofd tijdens een alledaagse situatie? In de podcast De Hoofdpersonen – hersenaandoeningen ervaar je dit middels een 360 graden audiobeleving. Het levert een echt kijkje in andermans hoofd op.

Ervaringsdeskundigen vertellen

Iedere aflevering begint met het verhaal van een ervaringsdeskundige. Hij of zij vertelt hoe het is om te leven met de betreffende hersenaandoening. Vervolgens beluister je een scene die zich afspeelt in een restaurant, waarbij de audiobeleving ervoor zorgt dat je in het hoofd kruipt van degene met de hersenaandoening.

De Hoofdpersoon in deze aflevering heeft last van een depressie. Hij voelt zich vaak somber en zijn gedachten zijn meestal negatief. De Hoofdpersoon voelt zich minderwaardig, moe en hij piekert veel.

Beluister de podcastaflevering met een hoofdtelefoon voor de meest waarheidsgetrouwe luisterervaring. Let op: deze podcastaflevering bevat harde (achtergrond)geluiden en is dus niet prikkelvriendelijk .

Wil je meer weten over de totstandkoming van de podcastserie? Kijk dan op dehoofdpersonen.nl

De Hoofdpersonen is een podcastserie van Collected Works. Deze serie over hersenaandoeningen is ontstaan in samenwerking met de Hersenstichting en kwam tot stand met financiële steun van de Hersenstichting, Studentenwelzijn Fonds en de Gravin van Bylandt Stichting.

Bron: spotify.com