Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw | Interpersoonlijke psychotherapie bij PTSS

Een nieuwe vorm van traumabehandeling

Dit boek biedt een nieuwe effectieve behandeling voor posttraumatische stressstoornis (PTSS) door middel van Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

IPT is een minder bedreigende maar net zo effectieve behandelmethode als Prolonged Exposure (PE). Daarbij heeft IPT een hogere respons en minder drop-out, vooral bij patiënten met een comorbide depressieve stoornis. Dat blijkt uit de gedetailleerde bespreking van de gerandomiseerde kllinische trial waarin drie vormen van psychotherapie met elkaar werden vergeleken.

In het boek lees je meer over de gangbare behandelingen voor PTSS, wat PTSS is en hoe de diagnose wordt gesteld. Vervolgens worden de basisprincipes van IPT toegelicht en de toepassing van IPT voor patiënten met PTSS.

  • Effectieve behandelmethode voor PTSS
  • Alternatief voor de behandeling met exposure of EMDR bij PTSS
  • Toepasbaar in de klinische praktijk

Auteur Dr. John Markowitz is expert op het gebied van psychotherapie, cognitieve therapie en medicatie. Hij is hoogleraar klinische psychiatrie aan Columbia University in New York en onderzoeker aan het New York State Psychiatric Institute.

“Ik ben vereerd en verheugd dat dit werk is vertaald en in Nederland wordt uitgegeven. Ik heb altijd met veel plezier Nederland bezocht en sinds een workshop in Enschede in 1994 heb ik regelmatig ontmoetingen met Nederlandse GGZ-beoefenaars tijdens workshops over interpersoonlijke psychotherapie. Nederland is een van de eerste niet-Engels sprekende landen (hoewel jullie natuurlijk Engels spreken, en vaak beter dan de meeste Amerikanen) die IPT omarmt. Ik hoop dat Nederlandse collega’s en alle GGZ beoefenaars het nuttig zullen vinden, vooral in deze periode van onze geschiedenis met veel traumatische stress.”

John Markowitz, december 2020

Bestelinformatie

Bestellen kan via de Shop van Bohn Stafleu van Loghum (BSL): Interpersoonlijke psychotherapie bij posttraumatische stressstoornis – Een nieuwe vorm van traumabehandeling, John C. Markowitz, ISBN 978 90 368 25580.