Home Zoek

Geef een zoekterm op ( 589 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Klantpanel

Help jij mee? Wil je meepraten over wat de belangrijkste kennis en informatie voor je is en wat de beste manier is om vakinformatie voor jou als GGZ-professional toegankelijk te maken? Dan nodigen we je heel graag uit voor één van onze twee klant-panels in Houten. Alle informatie op een rij Datum | donderdag 18 […]
Willemijn Scholten

Redactioneel | Weg is weg

Kent u dat ook? Het fenomeen dat je je niet meer kunt voorstellen hoe vervelend iets was zodra het voorbij is? Ik denk bijvoorbeeld aan hele erge dorst hebben op een wandeling, wetende dat je het komende uur niks kan drinken. Als je dan uiteindelijk het felbegeerde drankje hebt bemachtigd ben je het leed na slechts een paar slokken alweer vergeten.
Eetstoornissen

Laurence Claes: ‘Zelfverwondend gedrag en eetstoornissen zijn vormen van communicatie’

Ruim een kwart van de veelal jonge patiënten met een eetstoornis vertoont ook zelfverwondend gedrag. Laurence Claes, hoogleraar Klinische psychologie, zoekt naar een antwoord op de vraag waar dit gedrag vandaan komt, en hoe of deze patiënten behandeld moeten worden.

nieuws

Mental Health First Aid (MHFA) | Neuropsychologische feedback is belangrijk | De gelukkige piekeraar | 'Crisis is ook een kans'

KOPP-zorgen | Kinderen ondersteunen in de volwassenenpsychiatrie

Sommige kinderen groeien op met een ouder die een psychisch probleem of verslavingsprobleem heeft, met alle mogelijke gevolgen van dien. Worden zij in de volwassenenpsychiatrie wel gezien, en welke zorg hebben zij nodig?

Pavlov

Ivan Petrovich Pavlov (1849-1936), een Russische fysioloog en psycholoog, onderzocht het verschijnsel dat honden beginnen te kwijlen wanneer ze voedsel krijgen aangeboden.
Leefstijlpsychiatrie

Signalering en aanpak overgewicht bij kinderen

De interventie 'Verder kijken dan de kilo's' kan een duurzame leefstijlverandering in het gezin van kinderen met overgewicht op gang brengen. GZ-psychologen kunnen daarin een belangrijke rol hebben.
Kees Korrelboom

Managementscholing in de ggz

In de Volkskrant stond een artikel over leerstijlen. Iedereen zou een eigen optimale leerstijl hebben. Leerlingen zijn doeners, dromers, denkers of beslissers. Onderwijs zou zoveel mogelijk moeten aansluiten bij ieders persoonlijke leerstijl.

Een eerlijke vergoeding voor gepaste zorg

Het Zorgprestatiemodel: Programmamanager Cornelis Jan Diepeveen en adviseur Fred landwaart schreven een introductie.

‘Tijdens een hersenoperatie kan ik niet gaan twijfelen’

Voor klinisch neuropsycholoog Irene Huenges Wajer (1984) zijn de operatiekamers van het UMC Utrecht inmiddels even vertrouwd terrein als haar werkruimte op de universiteit. Haar specialisme is 'hersenoperaties op wakkere patiënten' in goede banen leiden.

Verfijn de zoekresultaten

  • Filter op categorie